Vyhledávání
Kapr na grilu
20.5.2013 vložil(a) David Turták | Recepty ⇒ Grilované ryby | 1.690× zobrazeno
Ingredience
1 kg kapra
1/2 kg rajčat
1 paprika
5 stroužků česneku
1 cibule
olivový olej
tymián, kopr
sůl, pepř
Postup:
Čerstvého kapra očistíme, osušíme a odřízneme ploutve. Aby se nám do celé ryby dostala chuť, kterou potřebujeme, kůži kapra nařízneme na čtverečky. Nyní je důležité koření. Protože v jednoduchosti je síla, postačí nám kořenit zvenčí a zevnitř solí a pepřem. Dále zakápneme rybu olivovým olejem a posypeme čerstvě nasekaným tymiánem. Doporučujeme nechat několik hodin odležet v chladničce. Mezitím si připravíme omáčku. Cibuli, 2 stroužky česneku a pepř. V pánvi osmahneme česnek, cibuli a papriku doměkka. Přidáme nakrájená rajčata a vše dobře promícháme a necháme vychladnout. Nyní můžeme grilovat. Aby se ryba nerozpadala, nejjednodušší je grilování ve speciální mřížce. Jakmile se maso rozpadá, ryba je hotová. Přelijeme směsí a posypeme koprem (nebo jinou oblíbenou bylinkou).