Chytej.cz
Chytej.cz Recepty Smažené ryby Mřenka, hrouzek, střevle (tzv. grundle)

Mřenka, hrouzek, střevle (tzv. grundle)

2.1.2009 vložil(a) LUKYNA | ReceptySmažené ryby | 1.075× zobrazeno
700 g rybek, sůl, na obalení hladká mouka, vejce a strouhanka, olej na smažení. Vykuchané a omyté rybky osolíme a necháme hodinu odležet. Potom je osušíme a obalíme v mouce, osolených vejcích a strouhance

700 g rybek, sůl, na obalení hladká mouka, vejce a strouhanka, olej na smažení.

Vykuchané a omyté rybky osolíme a necháme hodinu odležet. Potom je osušíme a obalíme v mouce, osolených vejcích a strouhance. Smažíme je dozlatova a podáváme s křenem, tatarskou omáčkou nebo zeleninovým salátem. Konzumují se celé, neboť kostičky jsou měkké.