Chytej.cz

Úlovky na revíru Odra 5 necteno

9.9.2007 | ??? | 8.021 zobrazení | 25 odpovědí | upravit

Zajímaly by mně vaše úspěchy letos na tomto revíru. Co jste sami chytili, nebo viděli, o čem jste slyšeli apod. Já si tam pokaždé dobře zachytal, ale jen menší ryby, spousta karasů (ti už se tam objevili v minulých sezónách), spousta malých kaprů kolem 20 cm (jeden rybář mi říkal, že prý utekli z nějakého rybníka), 4 kapry 40 – 50 cm a 2 štiky ± 60 cm. Taky mi bylo řečeno, že MO Studénka nic moc nesadí, to spíš do svého místního revíru (Odra 5A). Chytil někdo třeba ostroretky, parmy, velké cejny?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 25. dubna 2011 v 0:48 ® Stroft reakce na …
Stroft

kety.vydra> Byly tam i holky, ale ten slovník, by jsi neslyšel ani v 19té cenové:-)

reagovat
Neděle 24. dubna 2011 ve 22:31 ® Kujawan reakce na …

tohle vůbec nesnáším u vody.......­.ticho, klid to je balzám

reagovat
Neděle 24. dubna 2011 ve 21:48 ® kety.vydra reakce na …
kety.vydra

Stroft> Takové „blbečky“ jsem potkal na Bašce (zhulení „cipísci“),2× se tam šli zhoupnout (vždy tam houpačka nebyla) a pak to vzdali,když zjistili,že jim to pokaždé „někdo“ odříznul… Si nepřej ten slovník,když tam dorazili a houpačka nikde :-D

reagovat
Neděle 24. dubna 2011 ve 21:26 ® Kujawan reakce na …

myslíš na Odře..jednu houpačku jsem tam viděl, Já šel směrem k přítoku Jičinky, ale břehy jsou tam vysoké, tak že dost špatné fleky:-| zkoušel jsem vše žoužalu,rohlík,ku­ku, pak jsem to urval, tak jsem to zabalil a šel domu aspoň jsem čoklíka utahal:-))

reagovat
Neděle 24. dubna 2011 ve 14:57 ® Stroft reakce na …
Stroft

Kujawan> Nic si z toho nedělej, dopadl jsem stejně. To můžu poděkovat skupince mladých rebelů, kteří si 50metrů ode mě, vyrobili houpačku a s bujarým veselím skákali do vody:-)

reagovat
Sobota 23. dubna 2011 v 16:25 ® Kujawan reakce na …

Tak dnes 3 hodiny a nic ..jo začátky jsou těžké8-(

reagovat
Sobota 5. února 2011 ve 22:25 ® Kujawan

Už se těším, jak tam na jaře vyrazím. :-D

reagovat
Sobota 5. února 2011 v 18:48 ® macek2
macek2

Omlouvám se ale nějak se mi nedaří vložit foto.:-|

reagovat
Sobota 5. února 2011 v 18:40 ® macek2
macek2

Ahoj všem, Odra 5 je moje matěřská řeka vyrůstal jsem vedle ní znám každou tůn,zatáčku,po­topený strom a musím říct že MO studénka opravdu tomu zaribnovacímu plánu moc nedá, nebyt tech chovných rybníků a obcasných povodní a výlovů tak toho tam moc není aspon co ce týče kaprů,candátů,štika a sumců.Ostatních ryb je podle mě dost, každoročně pod splávem v bartošovicích ulovím několik pěkných parem do 60cm taky ostroretky a karasů nespočet obzvlášt jarní měsíce jsou nadějné díky zvýšené hladině.A tet ktěm sumcům osobně si myslím že je jich tam dost ale to neznamená že pokaždé nějakého chytíte,moje ůspěchy jsou různé někdy jsem na sumce čekal i 20nocí a jindy se mi podařili i dva kusy za večer,moje ůlovky sumců na odrě v posledních 5 letech 85,98,107,113­,115,118,121 a 160cm viz.foto a ůlovky mého kolegy 120,122, 125,148,150cm a taky několik menších, ovšem že to nebylo zadarmo,několik desítek nocí za sezonu, hodně trpělivosti a miliony komářích bodanců.

reagovat
Pátek 4. února 2011 v 15:16 @ georgo reakce na …

Když neumíš pořádně česky, tak raději ty blbe neodepisuj.

reagovat
Neděle 31. května 2009 v 18:40 ® kory

ostroretek na odře přibiva zda se mi .

reagovat
Neděle 31. května 2009 v 18:38 ® kory

vsechny ryby uloveny ve studence pod splavvem dravce na vlacek -malinkej vobler . osobne se mi nestalo ze bych chitil v rozmezi od bartošovickeho splavu k studeneckemu splavu kapra nad 50 cm . takže vjetši ulovky važně vzacnost .jelci velci nic moc mam tam 2– 45 a 1 50 . vjetsinou sami prckove

reagovat
Neděle 31. května 2009 v 18:33 ® kory

pod splavem u studenky nechitite tento rok nic jineho než karasky a plotice karasci od 5–25 cm plotice 10–25

reagovat
Neděle 31. května 2009 v 18:20 ® kory reakce na …

vlastik> je ti si taki ze studenky XD??

reagovat
Pondělí 5. listopadu 2007 ve 20:09 @ ??? reakce na …

Ty jdeš na to nějak zhurta. Jo, na Odře 5 se chytají kapři kolem 70cm ale kolik, dva za rok (pokud i to není JPP)? A ostroretek nebo třeba tloušťů ubývá, zejména v generačních velikostech. Myslím že by neškodilo se inspirovat u některých MO v jiných krajích a závést na několik let celoroční hájení ostroretka/tlou­šť/parma. Nikde jsem nepsal, že tam nedává nic, nauč se číst. To ani nejde. Napsal jsem nic moc. A to je problém u řady MO, zejména pokud mají RMV. Totiž na řeku srát, dávat tam jen co musíme, to lepší si nacpat na svoji stojatou vodu, odkud nám to neuteče a nikdo cizí nevyloví. Odře není podle mně věnována taková péče jakou by si určitě zasloužila. Rybářů se mi zdá že tam taky každým rokem potkávám míň a zejména místních. Nevím jak by to tam vypadalo s braním ryb, nebýt občasného nechtěného zarybnění při povodních nebo skrze netěsnící výpusť chovných rybníků. Tak a další kravinu mám z krku, viď. Tak aspoň hezkou fotečku ze soboty, bolen ze Studénky.

reagovat
foto/forum/2007/th-img2648.jpg
Pondělí 5. listopadu 2007 v 0:21 ® rudla
rudla

Tak že pánové na Odře 5 se chytají kapři okolo 70 a ostrých je tam taky dost nej. cejn letos 59 a tvrdit že tam MO Studénka nedává žádné ryby to je jedna paní povídala.Mám nachytáno víc na Odře 5 než na 5A.Rozmysli si dobře než tady napíšeš kravinu.A regis­trace by ti taky neuškodila.

reagovat
Neděle 4. listopadu 2007 v 18:47 ® Zubac65 reakce na …

To

reagovat
Neděle 4. listopadu 2007 v 15:28 @ ??? reakce na …

Nezkoušel, nemám na to náčiní a bohužel ani čas se jim věnovat. Když se dostanu na ryby tak se snažím si zachytat, takže volím plavanou/fídr, občas přívlač. Pod Bartošovicemi i nad jsou nádherné místa, jen nějak ta druhová pestrost mi chybí, většinou je to o směsi plotice/hrouzek/ka­ras/minikapřík. Tenhle rok jsem viděl pár part s bojkama, i gumový člun jsem zahlédl, pod Bartošovicemi přesně jak říkáš, je tam pár slušných zátočin. Vláčel jsem tam, ale jen okouni a sem tam štika. Byl by to pěkný tanec, sumec na mém vláčáku :-)) . Ale asi by to nedopadlo dobře.

reagovat
Neděle 4. listopadu 2007 ve 13:51 ® Zubac65 reakce na …

karas na fotce je pěkný,ideal nast. na suma,nezkoušel si je chytat,kamarád mi tvrdi,že tam mate sumcu hodně.

reagovat
Neděle 4. listopadu 2007 ve 13:17 ® Zubac65 reakce na …

Díky za radu na řece moc nechytám,kdysi jsem hodně jezdil naBečvu než ji zregulovali,byla tam super chytačka.Krasné ostré a parmy od 7O-85.Kamarad mě letos lákal na Odru na sumce,pod Bartošovice,ale nějak to nevyšlo.CHtěl jsem využit toho že se muže vyvážet na šterkovně a dařilo se mi.Od jara to musim natrenovat-ty karasy,abych před zahaj.na dravce už jak kde a na co berou.

reagovat
Neděle 4. listopadu 2007 ve 13:17 ® Zubac65 reakce na …

Díky za radu na řece moc nechytám,kdysi jsem hodně jezdil naBečvu než ji zregulovali,byla tam super chytačka.Krasné ostré a parmy od 7O-85.Kamarad mě letos lákal na Odru na sumce,pod Bartošovice,ale nějak to nevyšlo.CHtěl jsem využit toho že se muže vyvážet na šterkovně a dařilo se mi.Od jara to musim natrenovat-ty karasy,abych před zahaj.na dravce už jak kde a na co berou.

reagovat
Neděle 4. listopadu 2007 v 11:46 @ ???

takových kaprů desítky za dopoledne…

reagovat
foto/forum/2007/th-img2643.jpg
Neděle 4. listopadu 2007 v 11:43 @ ???

kory: tu parmu a bolena si chytl u Bartošovic? Já chytl svoji poslední parmu na Odře 5 tak před 5 lety právě pod Bartošovickým splavem. Od té doby žádná, tak mně zajímá jestli má někdo úspěchy nebo je to skutečně na tyhle ryby bída (stejně tak ostroretky, cejni). Bolena a ty štiky si chytl na přívlač? Zubac65: No já nejvíc karasů nachytal na Odře 5 kolem Studénky, ať v úseku nad jezem nebo pod jezem až k Albrechtičkám. Ale musím říct že jsem tam byl letos jenom tak 6×, prošel jsem vždy několik míst s fídrem. Pod Bartošovicemi jsem lapal akorát malé kapříky, karasa snad žádného. Narazil jsem na ně nad Bartošovicemi, ale rozhodně nebrali jak u té Studénky.

reagovat
foto/forum/2007/th-img2642.jpg
Sobota 3. listopadu 2007 v 15:07 ® Zubac65 reakce na …

Letos jsem od zahajeni jezdil jen na sumce,ale měl jsem co dělat abych sehnal místo kdese daji chytit karasi ssi tak 25 cm.Je jich na Odře opr.tolik,a berou někdy nebo je neni prob.rano nachytat?dik za radu.

reagovat
Pátek 2. listopadu 2007 ve 20:39 @ ???

kapřici utekli z chovneho rybnika v Bartošovicich a snimi i sumci okolo 1m-1,5m . chyt sem na orře 5A 50cm parmu 65cm bolena inac pozehnene karasu a  kapru okolo 10–30cm 7 štik okolo 60 cm mam 13let takže docela uspěšne rok 2007 :-) :):):)

reagovat