Chytej.cz

Wobler na sumce necteno

26.12.2004 | BigMike | 8.865 zobrazení | 29 odpovědí

Jak by měl vypadat, být velký a pracovat ideální wobler na sumce?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 24. ledna 2013 v 16:37 ® fR4Nk13
fR4Nk13

Vyberam si hlavne take, ktore maju agresivny chod. Ozvucenie neriesim. V noci zacinam takymi co idu max.. do 1 metra po hladinu a az potom nasadim ponorky a gumy.

reagovat
Neděle 20. ledna 2013 v 9:44 ® Shrek reakce na …
Shrek

no od června začnu zkoušet. To jsem zvědav, jestli se mi na tu přívlač nějaký povede. :-)

reagovat
Neděle 20. ledna 2013 v 0:32 ® kubas reakce na …
kubas

Alivio> Toť otázka no :-D .

reagovat
Neděle 20. ledna 2013 v 0:21 ® Shrek reakce na …
Shrek

kubas> tak to je mi samozřejmě jasný, ale nějakou představu si udělat můžu, ne? Jen mě zajímají obecné vlastnosti woblera. To že dvojdíl, to je mi víceméně jasné – ale chrastící nebo nechrastící?

reagovat
Neděle 20. ledna 2013 v 0:06 ® kubas reakce na …
kubas

Alivio> To chce zkoušet, stejně na to musíš přijít sám co ti a sumcům bude nejvíc vyhovovat. To co platí na Vltavě nemusí platit na Labi…

reagovat
Neděle 20. ledna 2013 v 0:04 ® Shrek reakce na …
Shrek

díky za info.. Chci zkusit v létě nějakého fouse uvláčet, jen pořád nemám představy, co na něj nabiju

reagovat
Sobota 19. ledna 2013 ve 23:12 ® bonny reakce na …

chrastící vedou ,ale mám zkušenost že ve wobleru je lepší když tam je víc kuliček menších připomínající dětské chrastítko než jen jedna větší .

reagovat
Sobota 19. ledna 2013 v 19:59 ® Shrek
Shrek

máte lepší zkušenost s chrastícími woblery s kuličkami, nebo chytáte raději na klasické woblery a spoléháte, že se o rozruch postará standardní chrastění háčků a dvou dílů o sebe?

reagovat
Sobota 19. ledna 2013 v 19:41 ® bonny

pro mě je neoblíbenější a nejúspěšnější na Labi tento wobler http://www.rybarskysvet.cz/…nnow-tsunami zdolalali jsme jsme na něj i 190 cm sumíka .divím se že za tu cenu to vydržel:-) akorát lopatka moc nevydrží

reagovat
Pondělí 14. ledna 2013 v 17:01 ® cujo

Mě se třeba na části revíru kde jsou sumíci cca do 110 cm osvědčil Salmo Butcher barva PH. Má to nějakech 5 cm a až mě to překvapuje, jak na takovou malou potvoru ti metroví jdou :-) Na 15 gramovej proutek je to pak docela zábava, sice žádný velryby, ale je to paráda :-) Jo, akorát jsem tam dal háček od mustada, protože ten origoš mi posledně narovnala 105 :-)

reagovat
Pátek 11. ledna 2013 v 17:04 ® fR4Nk13
fR4Nk13

Ja pouzivam modely od Norizi. Su to aj vynikajuce woblery na stuky. http://www.norizi.sk/index.php?…

reagovat
Pátek 11. ledna 2013 ve 12:24 ® regulus reakce na …
regulus

casper> mrkni prosím na datum příspěvku na který jsi reagoval a bude ti to jasný, zbejvá ti jen strejda google, ale myslím, že článek už zmizel v propadlišti dějin … :-93;

reagovat
Pátek 11. ledna 2013 v 11:57 ® casper reakce na …
casper

mirmen> stránka asi nefunguje :-(( není to ještě někde na netu?

reagovat
Pátek 11. ledna 2013 v 8:50 ® džigit reakce na …

Alivio> přece sumčí :-))

reagovat
Pátek 11. ledna 2013 v 8:08 ® Shrek
Shrek

Oživuji a znovu se ptám: Na sumce používáte jaké woblery? Případně fotku vašeho „favorita“…

reagovat
Pátek 11. března 2005 ve 22:08 ® HaD
HaD

nejsou ty články náhodou to, co měl v Kajmanovi?

reagovat
Pátek 11. března 2005 ve 21:59 ® anal

aj ja som mal tu cest a par rybaciek som s lackom absolvoval na morave pri sekuliach.

reagovat
Pátek 11. března 2005 ve 21:52 ® HaD
HaD

mirmen: jo Laco Mlynarovič je dobrej kluk a umí. znám ho osobně

reagovat
Pátek 11. března 2005 ve 21:43 ® mirmen

Big Mike: na www. ryby. sk jsou v rubrice články – přívlač skvěle napsané články pana Laca – Sumec, ryba, ktorá mi nedá spať I. a II. Rozhodně stojí za návštěvu !!!!!

reagovat
Pátek 11. března 2005 ve 14:51 ® sumcen

přízrak:toho sumce chytla manželka,ja jen vesloval-měl jsem už jednoho 127cm v lodi. Bojovala s ním 50 min. Já jí ho jen pomoh vytahnout.

reagovat
Středa 9. března 2005 v 19:22 ® silur

tak jsem chtěl poslat fotku a taky mi to nevyšlo. Mělo by to tady být stejný jako v diskuzi, tam fotky poslat jdou normálně. HaDe pomoooooooc!!!!!!!!!!!

reagovat
Středa 9. března 2005 v 19:16 ® silur

tohle používám já a je dobrej …15 cm

reagovat
Středa 9. března 2005 v 16:51 ® Prizrak

sumcem: No tak to je slušná roštovačka. Fack jsi chytl toho 190 centimetrovýho sumce na vláčku??

reagovat
Středa 9. března 2005 v 10:50 ® sumcen

Wobler na sumce musí mít i při pomolém vedení perfektní chod. Můj favorit je Nils Master 13cm DR.(plovoucí potápivý do 4 m). na barvě moc nezáleží. Důlezite je hazet stále do jednoho místa . Sumci přejíždí a nechají se vyprovokovat k záběru.(za posledních 10 let máme s manželkou asi 10 sumců 165–192cm. vše na přívlač)

reagovat
Pondělí 27. prosince 2004 ve 12:24 ® Zlinsky_lovec
Zlinsky_lovec

Hmm. tak nic,pokoušel jsem se dát sem fotku. Helfnete mě někdo??

reagovat
Pondělí 27. prosince 2004 ve 12:23 ® Zlinsky_lovec
Zlinsky_lovec
reagovat
Pondělí 27. prosince 2004 v 9:22 ® Lerak

Jo, zapomněl jsem připojit naprostý souhlas s Denygem – na barvě v tomto případě opravdu vůbec nezáleží !!!

reagovat
Pondělí 27. prosince 2004 v 9:20 ® Lerak

Jde o to, jak a kdy ho použiješ. Já na sumce chodím vláčet převážně během dne a vybírám si počasí (vedro, dusno, mrtvolno). U woblerů už tolik nevybírám – musí jít bezpečně až u dna a musí mít dokonalý pohyb. A stačí velikost od 5 do 9 cm (typy jako je ShadRap a FatRap). Odpočívající sumec rád zobne i v pravé poledne takovou malinu… )) Pokud bych šel vláčet v noci, lovil bych na hladině nebo těsně pod ní s woblery 12 až 20 cm – tak úspěšně loví někteří z mých kamarádů. Samozřejmě musí mít wobler též dokonalý chod. A možná bych zkusil i nějakého „pukavce“ – popa, popř. spešl woblera chlupatce s ocasem – napodobeninu větší myši.

reagovat
Neděle 26. prosince 2004 ve 22:15 ® Zlinsky_lovec
Zlinsky_lovec

BigMike:Na barvě nezáleží,jelikož sumec oči v podstatě nepoužívá. Měl by byt(podle mne) 15 a víc cm a nejlepší dvojdílný,který by měl mít agresivní chod a dělal ve vodě „bordel“ a aby vydráždil sumce.

reagovat