Vyhledávání
USMRCENÍ RYBY
20.4.2007 | HorseFish | 18.512 zobrazení | 82 odpovědíMozna hloupa otazka,ale zajimalo by me,jak usmrcujete ruzne druhy ryb.Zabijite vsechny ryby stejne nebo mate jinou metodu na kapra a jinou na pstruha?Nejsem zadnej masar,ale sem tam si nejakou rybu domu vemu a tak by me zajimalo jak ji co nejsetrneji usmrtit.Ja vetsinou rybu majznu klackem pres hlavu a pak ji propichnu srdce.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.
- Pátek 26. ledna v 10:39 ® Radek Hora
-
Vyrábim na tapetování todle.
reagovat - Pátek 26. ledna v 10:39 ® Radek Hora
- reagovat
- Sobota 27. listopadu 2010 ve 20:41 ® stump reakce na …
-
LuboO> Ahoj. Tvé přikývnutí mne potěšilo. Můj zmíněný přítel byl pravodatný myslivec. Ty ostatní tlachy o použití šupiny, či ostnu z ploutve byl nejapný pokus o fór.
reagovat - Sobota 27. listopadu 2010 v 19:14 ® Mrakoš
-
Zapeřit bažanta je snadný. Párkrát jsem to dělal. Určitě je to snazší než zabít rybu nožem mezi obratle.
reagovat - Pátek 26. listopadu 2010 ve 20:47 ® osprey reakce na …
-
LuboO> Tak je to pravda, že pero je mocnější než meč… A já pořád nevěřil, snad jen u toho Chucka Norrise mi to přišlo reálné.
reagovat - Pátek 26. listopadu 2010 ve 20:05 ® LuboO
-
stump> ja prikyvnem, ak to staci, tiez som to viackrat takto urobil. Je to rychle, zver sa netrapi.
reagovat - Pátek 26. listopadu 2010 v 19:32 ® stump reakce na …
-
osprey> Viděl jsem kdysi takto usmrtit postřeleného bažanta. Předvedl mi to starý myslivec, přítel Václav Hájek z Prahy. Je už pár let na pravdě boží, takže nemohu očekávat jeho přikývnutí.
reagovat - Pátek 26. listopadu 2010 ve 12:45 ® LuboO reakce na …
-
osprey> divil by si sa, ale uspel. len vediet kde a cim
reagovat - Čtvrtek 25. listopadu 2010 ve 22:50 ® osprey reakce na …
-
stump> Zapeřování se obvykle provádělo kovovým nástrojem (nožík, šídlo). Bojím se, že brkem bys neuspěl.
Z ryb, kde by se to dalo udělat, by mě napadl bodlok. Má hodně silný trn. Možná i sumeček americký – ty trny v ploutvích jsou na jeho velikost slušné.
A pak by tu byli samozřejmě mečoun s pilounem…
reagovat - Čtvrtek 25. listopadu 2010 ve 22:45 ® rgb23 reakce na …
-
stump> nemáš k tomu nějaký zdroj? to je taková ptákovina, až tomu skoro věřím
reagovat - Čtvrtek 25. listopadu 2010 v 19:18 ® stump
-
Myslivci prý kdysi usmrcovali zraněnou, pernatou zvěř tzv. „zapéření“. Spočívá to v propíchnutí míchy v jamce mezi hlavou a páteří ostnem pera vytrženého z letky ptáka. Zkoušel jste už někdo usmrtit rybu její největší šupinou či ploutevním ostnem?
reagovat - Pondělí 22. listopadu 2010 ve 21:07 ® osprey reakce na …
-
Robur> Nebo pustit hrůzu, rybjsou prý lekavé. Leknou, ani nevíš jak – mohu potvrdit, měl jsem akvárium.
reagovat - Pondělí 22. listopadu 2010 ve 21:02 ® Robur
-
a co avada kedabra?
reagovat - Pondělí 22. listopadu 2010 ve 20:57 ® osprey reakce na …
-
vw> Veškerá smrtelná zranění musíš té rybě způsobit zezadu otvorem pod skřelovou kostí (bodnutí spodem do mozku, přerušení tepen vedoucích od žaber – stačí malý vpich, ne díra, kterou by preparátor nedokázal zamaskovat).
Osobně jsem ale na preparování ryb rezignoval.
reagovat - Pondělí 22. listopadu 2010 ve 12:24 ® džigit reakce na …
-
Robur> myslím,že tomu bude docela jedno jak.Hlavně jak v ní nebude díra po jateční pistoli
reagovat - Pondělí 22. listopadu 2010 v 11:52 ® Robur
-
já bych si napsal preparátorovi, který by mně to dělal. On s tím matrošem ´bude pracovat.
reagovat - Pondělí 22. listopadu 2010 v 10:21 ® vw
-
Jak mám zabít dravce kterýho chci nechat preparovat.Doporučuje se odříznout hlavu + 3 cm z těla. A pochopitelně nechci aby byla hlava poškozená – zdeformovaná tak do ní nechci mlátit.
reagovat - Čtvrtek 11. února 2010 ve 20:10 @ mike777 reakce na …
-
Sander> Díky moc. Neboj, směr sklonu směrem k vodě bude častější než opačný. Já jsem právě nikdy neměl odvahu jim to udělat, jen se ptám.
reagovat - Čtvrtek 11. února 2010 v 19:25 ® Sander
-
mike777 > je to jednoduchý chvat – vemeš pstruha normálně do dlaně a mezi prsteníček a malíček vložíš jednu nebo obě břišní ploutve. Trošku ho nakloň hlavou vzhůru – dopředu ti z ruky vyklouznout může (díky směru růstu b. ploutví), ale na couvačku už to nejde. A takhle když ho uchopíš, není problém mu vklidu uštědřit přesnou ránu.
Jo, a bavíme se o duhákovi, s potočákem to nedělej. Když už ho vemeš do dlaně, nakloň ho opačným směrem, aby mohl sklouznout zpět do vody
reagovat - Čtvrtek 11. února 2010 v 19:15 @ mike777 reakce na …
-
Sander> Díky, já právě pstruží chvat neznám. Ptám se proto, jelikož jsem ve vodě, vhytnu, a jít na břeh, klepnout, podřezat…a čekat, je celkem na čas (a to nepovídám o tom, co to pak udělá v košíku co má člověk na sobě). Ale díky za každé info, co je k rybám šetrné a rychlé.
reagovat - Čtvrtek 11. února 2010 v 18:52 ® tomashr
-
Velmi stylová by byla metoda tradičního sekořezu – vybavení třeba http://www.highlife.cz/…-series-v293
reagovat - Čtvrtek 11. února 2010 v 18:06 ® osprey
-
Taky je možné rybu vyděsit, aby se hodně lekla. Leklé ryby jsem viděl, nevypadaly moc živě…
Zkusím přes zimu natrénovat nějaké grimasy.
reagovat - Čtvrtek 11. února 2010 v 16:10 ® džigit
-
výhodu má ta ryba,která umí plnit přání.Když se mně na přání zeptá,odpovím: chcípni,sviňo!!!
reagovat - Čtvrtek 11. února 2010 v 16:00 ® jersey
-
Já zkouším rybu nejdřív ukecat, jestli by neumřela sama.Když to nezabere, natočím jí EKG, abych věděl, jak je na tom se srdcem.Po té jí vložím přesnou dávku rohypnolu do tlamy a čekám, až usne.Pak už je to jedno.Buď klasicky,(zapojím elektriku do mého křesílka a pohodlně ji do něho usadím), nebo použiju střelu krátkého doletu typu země-země. A když třeba spěchám, tak dostane dřevěnou narkozu a po ní následuje gilotina ostrým nožem.
Jake: tvůj způsob je také výborný, jen by mi vydily ty vytřeštěné oči, které té rybě po tom pohledu zůstanou…
reagovat - Středa 10. února 2010 ve 21:08 ® Jak.novi reakce na …
-
Piranha> Aspoň to maj rychle za sebou.
reagovat - Středa 10. února 2010 ve 20:20 ® Piranha
-
Ja je vrazdim timto
reagovat - Středa 10. února 2010 v 18:54 ® Sander
-
mike777 > chce to znát pstruží chvat (ten s tím malíčkem za břišní ploutví) a mít vždy po ruce zavřený nůž, kterým ho jednou dobře mířenou ranou zbavíš života.
Někdo to dělá tak, že strčí palec levé ruky na pstruhovu horní čelist a zakloní mu hlavu o 90° – tzn. zlomí mu vaz.
reagovat - Středa 10. února 2010 v 18:43 @ okoun123
-
bodni za hlavu a vzřízni žábry
reagovat - Středa 10. února 2010 v 16:03 ® Jak.novi
-
mike777> Proč si to nedovedeš předstvait? Klacek u vody skoro vždy najdeš a kudla se ti do kapsy vejde.
reagovat - Středa 10. února 2010 v 15:54 ®
-
mike777> Tyhle ryby jsem nikdy nechytil Naprostou většinu hodin u vody věnuji feederu.
reagovat