Chytej.cz

Lín v poslední době necteno

16.11.2006 | Robur | 6.895 zobrazení | 36 odpovědí

tak nějak se nudím a bilancuji a uvědomil jsem si, že jsem už 3 roky nechytl lína, co vy, jak často se setkáváte s touto rybou?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Pátek 8. září 2023 ve 4:01 ® herman

Loni jsem na nich byl asi 3× brzy zjara, chytil jsem pokaždé a více kusů, ale malých.

reagovat
Středa 10. února 2010 v 0:34 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

Siven> 50 cm je už pěkný kousek. Máš nějaké fotky?

reagovat
Úterý 9. února 2010 ve 23:55 ® Siven

Každej rok pozoruju tření línů a ůčastní se ho jedinci kolem 25 cm a vejš,maximálně 35 cm větší se asi třou jinde nebo jindy. Vím určitě ,že tam jsou protože je chytám. Loni jsem chytil nejmíň 5 kousků mezi 40 a 50 cm.

reagovat
Úterý 9. února 2010 ve 20:57 ® Kantik

Nejvíc 40, jinak několik dalších.

reagovat
Úterý 9. února 2010 v 11:18 ® smisa 3!
smisa 3!

U nás na Vltavě,kdež jdu feederovat, tak se jen vzácně stane,že alespoň jednoho nevytáhnu.Letos jeden 40cm,jinak ale vše max do třiceti. jdou hlavně na červíky.

reagovat
Úterý 9. února 2010 v 8:58 ® sethy
sethy

Vím o revíru, kde at nahodím cokoliv chytnu lína:-D , ale jen kousky mezi 25–30, je zajímavé, že se tam tahle velikost chytá už dobrých 5 let. 40+ jen vyjimečně. Já tam vyrazím tak 3× ročně, takže mě 40+ nečeká. Mám jednoho čtyřicátníká z Moravy, ale to už je víc jak 10let, tenkrát jsem ještě chytal na plavanou…

reagovat
Pondělí 8. února 2010 ve 20:25 ® vondras reakce na …

jo tam jsem jezdil v 1965–1970 a řekl bych že tam byli velcí líni můj rekord tam je 2,60 ale místní říkali že jsou tam vštší a tenkrát jsem tomu určitě věřil, dnes je problém v tom že kolem Prahy se sice vysazujou tak 20–25cm ale tlak predátorů je na ně obrovský a samotného by mne zajímalo kolik se jich dožije vyššího věku a tím i váhy !!!??

reagovat
Pondělí 8. února 2010 ve 20:07 ® superweb
superweb

Co vim tak na zaplavach je poslednich par let vysazujou. Jenze tam je to spis potrava pro sumce. Asi pred 3 lety jsem tam obcas na par hodin zajel s feederem a semtam se nejaky prcek kolem 20–25cm pripletl mezi cejny a kapri nasadu. Casto byly od necehi „kousli“. Nedaval jsem moc sanci tomu ze by se dorostli nejake vetsi velikosti. Loni na jare jsem tam byl na jedne odpoledni chytacce. Chytali jsme kousek od vypusti, primo u vypusti sedela banda (zrejme) mistnich duchodcu, kazdy toho sveho povoleneho 1ks nasadokapra ve vezirku. Pak jednomu z nich prisel zaber, podle jeho hlasite informace na boilies. Po chvilce vytahl lina, jakeho jsem pred tim nevidel. Spolu se svymi soukmenovci ho komentovali: „Jee, ten je krasnej..“, „..48cm..“, „..ten bude mit aspon trictvrtekila..“. Pak byla slyset tupa rana, vidlicka o hlavu toho krasavce. Podle me si to po par letech, co uspesne unikal sumcum, a podarilo se mu narust na svuj druh uctyhodnych rozmeru, rozhodne nezaslouzil. To ze tyhle bandy masaru delaji z toho, jinak krasneho, reviru vodu, kde se kapr nedoroste 60cm, jsem jeste dokazal zkousnout. Na obcasny odpoledni feederovani to docela ujde. Ale po tomhle zazitku jsem tam uz nebyl.

reagovat
Pondělí 8. února 2010 v 18:29 ® bjucek
bjucek

Njvětšího lína mám před 2 rokama na slapech 37 nebo 38 cm. Poslední 2 roky na ně občas na jaře narazim na vltavě nebo berounce, ale většinou berou tak týden až 2 a pak jakoby se vypařili, nebo jestli se to vychytá nevim

reagovat
Pondělí 8. února 2010 v 16:24 ® Sander
Sander

On kdyby se línovi čék věnoval tam, kde o něm trošku ví, něco by se vyžehlit mělo. Velice dobře reagují na slabé zakrmení, jsou na krmném místě někdy i jako první. Loni jsem na nich byl asi 3× brzy zjara, chytil jsem pokaždé a více kusů, ale malých. S jedním opravdu velkým jsem zápolil v létě na pískovně, když mi vzal červíka při lovu nástražek. Nebyl mi souzen. Většího jsem dosud neviděl.

reagovat
foto/forum/2010/th-img11945.jpgfoto/forum/2010/th-img11946.jpg
Pondělí 8. února 2010 v 16:12 ® tomashr

Já loni chytil lína vlastně jen jednoho – na 100% uměle vysazený, bylo ta na takovém malém rybníčku v Praze. Ale malinký, míru 20cm asi měl, ale ani jsem ho neměřil, šel zpátky do vody. Mimochodem v Praze je od letoška míra lína 25cm a navíc je limit 4 kusy na den – podle mě správné opatření, i když pořád nic moc.

reagovat
Neděle 7. února 2010 ve 20:31 ® Libor
Libor

V poslední době jsem jich tahal pár a to samé malé (určitě ten rok vysazené), o línovi přes 40cm jsem jen slyšel:-(( , krásná to ryba.

reagovat
Úterý 28. listopadu 2006 v 18:48 ® Petrson reakce na …

>> Mikuláš > párkrát jsem Rokytku obešel na „šoulačku“ s plavanou a několikrát v květnu čekal na úhoře. Chytil jsem tam tlouštíka, několik mikrokarasů a pěkného okouna, ale lín nevzal ani jeden. Ovšem některý tůňky jsou tam pěkný. Potok sice malej, ale „nahoře“ u Počernic – poblíž pískovny („Pařezáku“) – si pořád uchovává značný přirozený charakter. Je to dobrý úsek taky z toho důvodu, že když selže říčka, můžeš se přesunout na ten stoják (nádherná voda, pro líny jako stvořená ale řekl bych, že se tam nenasazují) a tam s feederem nebo plavkou zachytáš snad vždycky. Na Kyják se před zámrzem ještě vypravím, dobrej tip :-)

reagovat
Pondělí 27. listopadu 2006 v 17:10 ® vagi
vagi

Letos v létě u nás na RMV za jeden den 5 línů. Před tím ani potom už ani jeden. Nechápu.

reagovat
foto/forum/2006/th-img1294.jpg
Pondělí 27. listopadu 2006 v 16:58 @ ??? reakce na …

Petrson: tos myslel Sarovo kolo… Kyjak letos vypada fakt lip, ale je tam cim dal tim vic masaru, nicmene se tam tesim az bude jeste vetsi zima a nebude to dosud zamrzly, to je vzdycky nej chytacka a nejmin lidi. Tys na jare chodil i na Rokytku, ne? Tam by to mohlo byt misty na linky taky pekne, i kdyz velikostne asi nic moc…

reagovat
Sobota 25. listopadu 2006 ve 12:17 ® LordProtektor reakce na …

no jak se to veme ve skutecnosti byl chycen mezi dvouma jezy ale ty jsou od sebe tak 10km. byl chyceny na rece Morave.na cervy nadherna ryba

reagovat
Sobota 25. listopadu 2006 v 0:46 ® jiris
jiris

LordProtektor – peknej, chycenej v pod nebo nadjezi?

reagovat
Sobota 25. listopadu 2006 v 0:38 ® LordProtektor reakce na …

pridavam neco na oziveni tematu.muj lin 54cm Plave dal. www.mrk.cz

reagovat
Sobota 25. listopadu 2006 v 0:19 ® jiris
jiris

Lordprotektor – pls, muzes to vlozit znovu, nedopatrenim jsem smazal vsechny 3 prispevky, ne pouze dva spodni bez fota, díky.

reagovat
Pátek 24. listopadu 2006 v 15:46 ® Petrson reakce na …

>> Mikuláš > tak jsem napsal blbost, ptá se na jinej revír – podobná nudle u B 1, což je takříkajíc za rohem, proto jsem to splet.

reagovat
Pátek 24. listopadu 2006 v 15:44 ® Petrson reakce na …

>> Mikuláš > ti mí 2 byli též z Kyjáku, což vypovídá, že tam nějaký letos určitě nasadili. Neb z loňska o žádným úlovku nevím, letos naopak i hodně z doslechu. S tím Krňákem to je ale škoda, že to vyřadili z revírů… Známej (Sojka) na tento revír zrovna má dotaz MRKu, asi taky netušil, že tam bude šmytec. Jak si to blíže popsal, tak už je mi jasný, o kterou vodu jde. Ale říkalo se o něm, že to je taková „cvičná“ voda pro místní dorost, že tam byli tak pěkní líni by mě vůbec nenapadlo.
Snad aspoň na ten Kyják je začnou víc nasazovat.

reagovat
Pátek 24. listopadu 2006 ve 14:24 @ ??? reakce na …

Petrson: ahoj, bylo to na Vltave 7A, Krnak, v mape je to takova ta „nudle“ paralelni s Berounkou (mrtve rameno Berounky). Byli tam i krasni okouni (asi porad jsou ale uz se tam nesmi chytat). Jinak, na Kyjaku letos taky 2 premierove pousteci kousky kol 20 :-)) treba se blyska na lepsi casy…

reagovat
Pátek 24. listopadu 2006 ve 13:45 ® Petrson reakce na …

Letos jen 2 na revíru, kde v mých úlovcích měli premiéru – snad je to signál, že se začali vysazovat ve větším měřítku a taky do vod, kam se dříve nedávali. Je fakt, že letos jsem se na líny nezaměřoval. Loni ano a výsledky byly mnohem lepší – chyceno kolem 20, odnesl jsem tuším 8. Vesměs na labských tůních. Situace na pražských revírech je žalostná už proto, že valná část násady se nasype na 1 – 2 místa do přesumcované Vltavy. >> Mikuláš > mohl bys mi prosím napsat, kterej to byl revír dle soupisu ? Dík.

reagovat
Středa 22. listopadu 2006 v 17:45 @ ???

Chytaval jsem krasne liny pres 40cm na Zbraslavi primo naproti zamecku (Krnak) ale ted to vyskrtli z reviru, takze je to v haji…a to tam byly tak krasne ryby, ktere se moc nemasarily ponevadz do Krnaku vede cisticka.

reagovat
Středa 22. listopadu 2006 v 16:50 ® Zauwi
Zauwi

Mno u nás je to s línem špatné když jsem ještě chodil na ryb.kroužek(11 let z5)tak se jich dalo ještě pár nachytat ale teď už je to u nás ojedinělý úlovek,asi 4 roky nazpět jsem byl s kámošema u řeky a byl vypuštěnej splav a v proudu tam stál krásnej lín..vubec nevim,co tam dělal,protože tohle pro ně není úplně obvyklý místo..tka jsem píchnu na háček hnojku a hodil mu to před hubu…hned se na to vrhnul…já jsem seknul a nic jen se malinko oklepal…tak jsem to zkusil znova a zase to samý takhle se to opakovalo asi 3 krtá pak jsem se nasral a nechal jsem to tam aspon minutu…a řikám si ted nebo nikdy…seknu a hopla byl tam:-) ,jenže jak ho dostat ve když to bylo vě mestě kde je břeh vysokej 3 metry[regulace:-(( ],tak si kámoš vzal podběrák,druhej do chytil za nohy a spustil ho dolů,ale ouha stále nám chybel asi tak skoro metr…kámoš skučí že ho pustí,on řve aby ho nepustil a at toho lína zcednu prostě scéna jak z nějaký komedië nakonec vše dobře dopadlo(pro lína moc ne,protože jsme ho sežrali:-)) !

reagovat
Středa 22. listopadu 2006 v 6:14 ® Axamith
Axamith

Na jaře jsem byl se synem bobkařit. Byla to jeho úplně první vycházka se svojí čestvou povolenkou a chytl lína asi 30cm. Tak jsem mu řekl, že je malej a tak pěknou rybu pustíme. Okolní rybáři koukali jak vrahové, jak si můžem dovolit pouštět tak „velkého“ lína.

reagovat
Pondělí 20. listopadu 2006 ve 20:13 ® splavek

Cíleně líny nelovím,spíš se mi připletou do cesty při lovu jiných ryb.Vloni to bylo asi tak pět kusů od 25 do 30 cm. Letos jeden,ale byl to osobák 42cm.Jenomže místo odkud je mám začala štěrkovna zaplavovat vypraným bahýnkem z písku a protože to jezírko má tak asi slabého půl hektaru,tak za pár dí bude po chytačce.

reagovat
Neděle 19. listopadu 2006 v 19:37 ® skwor
skwor

Za těch 6 let, co rybařím jsem lína chytil jenom jednou, a to 31cm na jednom malém lesním jezírku.

reagovat
Neděle 19. listopadu 2006 v 19:34 ® Frk
Frk

K nám už také zavítal návrh na specializaci na chov lína. K tomu by ovšem musely být nastartovány i odpovídající podmínky.

reagovat
Neděle 19. listopadu 2006 v 19:33 ® hraji
hraji

Robur: jsi srdečně zván, ať už v rekordu, nebo mimo něj. Prostě na jaře na líny dojdi a nějaké si ulov.

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1