Vyhledávání
Kvalitní zavír.nůž
16.12.2007 | sus1 | 38.027 zobrazení | 206 odpovědíChtěl bych si koupit nějaký kvalitní zavírací nůž, můžete nějakej doporučit dle vašich zkušeností? Díky. Cena tak kolem 3000 Kč.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.
- Pondělí 30. ledna 2023 v 11:54 ® Bořík
-
Opinel s vývrtkou je mý všechno.
reagovat - Čtvrtek 7. října 2021 v 19:08 ® Petronet36
-
K vodě používám už několit let švýcarské nože, jsou hodně kvalitní a v tom multitool zařízení je úplně všechno co člověk potřebuje.
reagovat - Sobota 4. února 2012 v 18:32 ® Bahňák
-
Mí fešáci. Jinak ten loveckej Mikov nemá chybu
reagovat - Sobota 4. února 2012 v 17:54 ® Cudla reakce na …
-
nnnap>držel jsem nůž z dílny tohoto Pana mistra v ruce,fakt sedí a jakoby byl součástí ruky,v jednoduchosti je krása a síla.Snad se mi poštěstí být jednou vlastníkem.
reagovat - Sobota 4. února 2012 v 10:12 ® Ftmči
-
nnnap: Znám, na Hluboké jsem vyrostl. A nožířství Hofman je opravdu vyhlášené.
reagovat - Sobota 4. února 2012 v 9:41 ® nnnap
-
není to přímo o rybičkách, ale neurazí http://www.videapro.cz/…kovane-noze/
reagovat - Sobota 4. února 2012 v 9:37 @ čépa reakce na …
-
Ano taky ho mám je to klasika, ale u mne to je ten nožík co je v tašce s věcma, v kapse a tím i vždy po ruce je to co splňuje ty moje dříve psané poznatky.
reagovat - Pátek 3. února 2012 ve 21:25 ® FInnnp
-
200 Eček a když nezaplatíš v termínu.Přijde ti to poštou k nám.Tak pak jsi to odsedíš spravidla to je kolem 10 eček za den.
reagovat - Pátek 3. února 2012 ve 20:58 ® sus1 reakce na …
-
FInnnp> A kolik?
reagovat - Pátek 3. února 2012 ve 20:51 ® FInnnp
-
A jak už jsem řekl.Když kudlu tak jedině Victrinox.
reagovat - Pátek 3. února 2012 ve 20:49 ® FInnnp
-
Do lochu ne,ale pokuta tě čeká.Vlastní zkušenost.
reagovat - Pátek 3. února 2012 ve 20:01 ® sus1
-
V Německu nesmí být čepel nože delší než jak je široká dlan ruky.Jak je delší, je to zbran a můžou tě dát do lochu.
reagovat - Pátek 3. února 2012 v 18:33 ® džigit reakce na …
-
Doudleban> jsem netvrdil že ne.Ale primárně na to není uzpůsobená.
reagovat
I pro Bigpistu-myslím,že je to o použití selského rozumu.Něco jiného když půjdeš po cestě a budeš si hrát s motýlkáčem,jak u nám jednu dobu byla móda, a něco jiného,když budeš někde na rybách.
A už balím a domů ze směny valím - Pátek 3. února 2012 v 18:18 ® Bigpista reakce na …
-
džigit> Máš pravdu, že jsem to napsal hodně obecně a s tím Rakouskem jsem se seknul. Fakt je ten, že ale většina lidí neví, že v tomto existují nějaká omezení. Díky za ten odkaz.
reagovat - Pátek 3. února 2012 v 18:02 ® Ftmči reakce na …
-
džigit> OK. Ale jak už jsem psal, i tu ,,rybičku" v levo v pohodě jednou rukou otevřu . Letadlo se mě netýká, můj dopravní prostředek je vlak.
reagovat - Pátek 3. února 2012 v 17:52 ® džigit
-
Doudleban> Wave a podobné se daj otevřít jednou rukou.A taková „rybička“ nee.
reagovat
Víceméně jednou rukou otvíratelné nože mají nějaké udělátko na otvírání a boční zámek/tak jak na tom Wave/.Brachanec lítá po světe a bavili jsme se na to téma,není to jednoduché.Někde důvod nošení a použití obhájíš,někde ne.V letadle asi nepochodíš nikdy - Pátek 3. února 2012 v 17:42 ® Ftmči
-
džigit: Pro mě taky nové informace. Co znamená to otevření jednou rukou? Tyhle dva s sebou občas vozím a oba jednou rukou bez problémů otevřu. Přitom ani jeden z nich na to nemá na čepely žádné speciální udělátko.
reagovat - Pátek 3. února 2012 ve 14:45 ® džigit
-
Bigpista> a to si vyčetl kde?Jsem jedním s majitelů Leathermanna Wave,ktarý to má jako patent a o ničem takovém jsem neslyšel…
reagovat
Ono než něco takhle plácnout všeobecně,tak dám odkaz na fórum o tomto problému http://www.outdoorforum.cz/viewtopic.php?… - Pátek 3. února 2012 ve 13:49 ® Bigpista reakce na …
-
čépa> Otevření jednou rukou ti ale znemožní vzít si takový nůž do zahraničí. Takové nože jsou např. v Německu a Rakousku zakázané.
reagovat - Pátek 3. února 2012 ve 12:50 @ čépa
-
Ahoj, nůž nosím u sebe v podstatě pořád a přidám pár nazbíraných poznatků. Pro mne první zásadní věc je na noži klip. Díky tomu ho nemusím lovit někde po kapsách nebo z pouzdra a je ihned dosažitelnej. Někdo radši kapsičku – já klip. Druhá stejně zásadní věc je pro mne aby střenka nebyla nýtovaná ale šroubovaná kvůli možnosti „dotažení“ – vzhledem k tomu jak ode mne dostává chudák někdy zabrat. Třetí věc je možnost otevření jednou rukou,ale to už má spousta nožů v nabídkách.
reagovat - Pátek 3. února 2012 v 10:54 ® Bigpista reakce na …
-
Zcuter> Obávám se, že kvalita nože není o značce, ale o materiálu a zpracování. I elitní značky mají vyšší a nižší řady. Doporučuju se podívat zde: http://www.noze-nuz.com Je tam i pěkné povídání o různých druzích nožířské oceli.
reagovat - Pátek 3. února 2012 v 10:29 ® Cudla reakce na …
-
Zcuter> No a já mam Mikovák sice dobrejch 40 let a neměnil bych,ostří drží a plná spokojenost
reagovat - Čtvrtek 2. února 2012 ve 22:20 ® Zcuter
-
Jedině švýcarské… osobně bych šel do Wengru… cená je okolo 1000kč a když jsem viděl co s tím kolega myslivec dělá co všechno s tím řeže a nůž byl pořád ostrý tak jsem měl sto chutí můj Mikov nůž hodit do potoka… až budu mít zbytečný litr navíc, tak si ho taky pořídím…
reagovat - Středa 1. února 2012 v 19:10 ® sus1 reakce na …
-
FInnnp> Kousek lískového prutu a ,, nařezat " buřty.
reagovat - Středa 1. února 2012 v 18:58 ® FInnnp reakce na …
-
sus1> Samozřejmě nůž do přírody.
reagovat - Středa 1. února 2012 v 18:19 ® sus1 reakce na …
-
Doudleban> Zapoměl jsem uvozovky u slova testoval.
reagovat - Středa 1. února 2012 v 18:08 ® Ftmči reakce na …
-
sus1> Testoval? Prostě s ním řežu, když potřebuju . Čepel u tohoto modelu není vytvořena sendvičovou metodou, ale je celá ze Sandvik oceli. Ostří drží dobře, ale poctivou ,,holící ostrost" brzy po nabroušení ztratí. Břitva to tedy není. Je to prostě takový univerzální nůž do terénu a za tím účelem jsem ho i chtěl. Víc ukáže čas.
reagovat - Středa 1. února 2012 v 17:47 ® sus1
-
FInnnp> No, jde o to, na co a co s tim budeš řezat.Nedá se jednoznačně říct,to cos napsal.
reagovat - Středa 1. února 2012 v 17:03 ® FInnnp
-
Když nůž tak jedině Viktorinox.Prostě Švícarské nože nemají konkurenci.
reagovat - Středa 1. února 2012 v 16:26 ® sus1
-
Doudleban> A testoval jsi ho už někde?Jak drží ostří apod.?
reagovat