Vyhledávání
Laminátové prúty
15.1.2005 | ywan | 9.170 zobrazení | 12 odpovědíOplatí sa zreparovať prúty z plného laminátu ? Myslím tie s ktorými sa chytalo tak 12 rokov dozadu./ výmena očiek, uchytenia navijáku…/
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.
- Neděle 30. října 2022 v 10:42 ® Bořík
-
Plný laminát v každém případě! Na večer, na sumíka, úhoře, kapra, když se potřebuješ do prutu opřít, je to vono!
reagovat - Úterý 27. září 2022 v 18:37 ® Galu
-
Osobně si myslím že oprava má smysl. Já zdědil dva laminátové pruty jeden už byl po rekonstrukci a druhý sem musel udělat sám. Opravoval sem ho hlavně z citových důvodů. Musel sem dokonce měnit i rukojeť. Byla prasklá ale dvanáctka buková kulatina, korek a provázek s lepidlem to všechno dali do hromady. Chytám na ně docela rád i když mám dalších 10 novějších prutů. Na přehradu bych je nebral ale na řeku nebo menší rybník je to ideální.
reagovat - Středa 2. března 2005 v 16:32 ® pif
-
pupák:no jo no,blbě sem to napsal. teda,když du chytat kapry,lépe řečeno,když du k řece na čumendu,beru si ty lamináty-.)))a když to na mě přinde,taky se o ně opřu,vyhovují po všech stránkách-.))
reagovat - Středa 2. března 2005 v 16:04 ® pupak
-
Pif – to jako ze se des vysrat na breh a vopiras se vo ne nebo s tim odhanis vlky )
reagovat - Středa 2. března 2005 v 15:59 ® pif
-
mám u baráku zarostlou řeku a když tam du sednout na bobek,tak používám jedině starý plný lamináty. na řeku to uplně vyhovuje.
reagovat - Středa 2. března 2005 v 15:20 ® Gudaska
-
Mně se velmi osvědčilo LIPNO v Norsku při bagrování. Bratr ho tahá na sumce. A jinak žádný prut a naviják nevyhazuji a vše se snažím udržet v provozuschopném stavu, protože jsem (podle mé drahé ženy) rybářský úchyl – fetišista.
reagovat - Pondělí 17. ledna 2005 v 19:09 ®
-
Rozhodně jo na sumce nebo na hlubinku jsou nenehraditelné jsou nezničitelné.
reagovat - Neděle 16. ledna 2005 ve 20:30 ® Tomash
-
ywan : Zrovna já si dodělávám takový prut 3.00 metrů plný laminát připravuji na sumíky… Kdyžtak pak vložím foto…
reagovat - Sobota 15. ledna 2005 ve 22:04 ® mirmen
-
ywan: dokonce se dá opravovat i korková rukověť. A pokud chceš, aby korek zase ožil, tak kup v drogerii přípravek SAVO ( ale pozor, ten s bělícími účinky). Korek vykartáčuj kartáčkem na ruce, zbav nečistot. Pak ho natři SAVEM a nech pár hodin, než vyschne. Pak ale musíš rukověť prutu vydrbat ve vodě, ono to zase natáhne vodua jakoby „lepí“. Musíš SAVO důkladně vymýt a nechat celé zase vyschnout. A dej si setsakramentsky bacha na oči!! Při drhnutí kartáčem se Ti může dostat SAVO do oka a to není moc příjemné.
reagovat - Sobota 15. ledna 2005 v 18:59 ® ywan
-
Idem na to : teraz idem vymeniť uchytenie navijáku, zajtra očká. aspon zabijem nudu, a možno ho občas aj využijem
reagovat - Sobota 15. ledna 2005 v 18:36 ® mirmen
-
ywan: rozhodně ano. Jednak budeš moct vzít za 10–20 let syna na ryby a ukázat mu, s čím jsou spojeny vzpomínky a na co se chytalo. A dokonce ho můžeš i na takovýhle vercajk přechytat. Za další – na úhoře jsou plné lamináťáky k nezaplacení.
reagovat
A vím ,že někteří si z plného laminátu udělali prut na sumce. Vyměnili očka, nechali vysoustružit nerezovou spojku. Dokonce sumec 72 kg byl chycen na prut, plný laminát starý snad 20–30 let. - Sobota 15. ledna 2005 v 18:27 ® Klon
-
Myslým že né. Dnes je na trhu čím dál víc a víc výrobků a myslým že si každy může vybrat podle svých možností a renovace laminátových prutů tímto zařazuji jako zbytečnou nehledě na to že by to taky něco stálo. Ještě taky záleží jaký to je typ a jaký má v sobě skrytý možnosti atd – pak snad možná,Tt můj názor.
reagovat